Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

Servet ÇAMBOL(TALU)

03.01.2024 45

Servet Çambol (TALU) Kimdir?

1919 yılında Yugoslavyanın Tuzla kentinde doğdu. Ataları Osmanlı yönetimi tarafından o bölgeye görevli olarak gönderilmişti. Anne, baba ve beş ağabeyi ile Türkiyeye göç ettiğinde 13 yaşındaydı. Önce İzmir Notre Dame'de Sion Fransız okulunda ortaokul sonra devlet lisesi ve Gazi Terbiye Enstitüsündeki eğitiminden sonra müzik öğretmeni oldu. Güzel piyano ve akordeon çalardı. Beş ağabeyi de birer enstrüman çaldığından küçük bir aile orkestrası oluşturup konserler yaparlardı.

1946 yılında Şevket ÇAMBOl ile evlendi. Bir kız, üç oğlu ve çocuklarından sekiz torun sahibi oldu. 1984 yılında 64 yaşındayken hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti

Okulumuz 'Kendi Okulunu Kendin Yap' kampanyası çerçevesinde Hisar Çelik A.Ş.(HİSTAŞ) sahipleri Ahmet ve Kamil ÇAMBOL tarafından annleri Servet ÇAMBOL hanımefendi adına yaptırılmıştır. Okul inşaatı yapım çalışmasına 1988 yılında başlanmış, 1991 yılında tamamlanmıştır.2010 yılında okula ek bina yapılmış ve anasınıfı bu ek binada açılmıştır. 2022 yılında ilkokullar bünyesindeki anasınıflarının bağımsız anaokulu olmasıyla okulumuz Servet Çambol İlkokulu binası içerisinde bağımsıız anaokulu olarak  eğitim öğretime başlamıştır.